Крижівник (абурус) заморожений, фасування для замовлення кратно 2,5 кг. У ящику насипом 10 кг.
- В наявності
- Код: К5656
58 ₴/кг
- +380 (67) 699-13-19Менеджер Костянтин
Крижівник заморожений.
Фасування для замовлення разом 2,5 кг. У ящику 10 кг.
Доставка по Києві.
Можливий самовивіз.
Відсилання Новою поштою за повною передоплатою (у спекотний період додатково оплачується паковання Термохолст)
У складі плодів крижовика на першому місці стоїть вода: її вміст перевищує 80%. З цукрів переважно фруктоза та глюкоза, органічні кислоти (яблучна, щавлева та інші), пектинові речовини, каротин, мінеральні елементи, вітаміни C та E.
Серед лікувальних властивостей цієї рослини — жовчогінна та сечогінна, що допомагають виводити зайву рідину з організму під час набряків. Протизапальна й антисептична, що роблять засоби на основі крижовика корисними у разі запалення дихальних шляхів. Також відомо загальнозміцнювальну дію крижовика: він дає змогу покращити самопочуття і відновити сили після хвороби або застуди.
Кому потрібно їсти крижовик
Крижівник радять їсти у разі гіповітамінозу (завдяки високому вмісту вітамінів), а також анемії (малокрівії). Оскільки останнє захворювання досить часто зазначається в вагітних жінок, їм варто їсти ягоди для профілактики. Також вживання плодів крижовика допомагає підняти рівень гемоглобіну, поліпшити обмін речовин, знизити ризик розвитку серцево-судинних хвороб, нормалізувати артеріальний тиск — і навіть уповільнити процес старіння клітин.
Корисний крижівник, що страждають на гастрит, зі зниженою кислотністю, оскільки м'яко нормалізує кислотність. Показаний він і тим, хто страждає від зайвої ваги та дотримується дієтичного харчування. З його допомогою можна влаштовувати розвантажувальні дні.
Що приготувати з крижова
Насамперед крижівник йде в солодкі страви: компоти, джеми, конфітюри, мармелади, начинки для млинців і пирогів, повидла, суфле, конфітюри, киселі.
Також із крожівника роблять кисло-солодкі соуси та чатування. Плоди маринують і додають як гарнір до м'яса та риби і навіть у капусту провансаль разом із журавлиною. Спробуйте додати маринований крижовик, наприклад, замість каперсів у нісуаз або в олив'я замість солоних огірків — вийде новий образ улюбленого салату. На основі ягід готують наливки, шампанське та вино — виходить не гірше, ніж із винограду.
Протипоказання
Крижівник заборонено їсти людям із запаленням дванадцятипалої кишки, виразкової шлунка, колітами та ентеритами. Також не варто скидати з рахунків випадки індивідуальної нестерпності продукту.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип продукції | Заморожені |
Культура | Аґрус |
Тип | Фасовані |
Вага | 2.5 г |
Ціна за 1 кг | 58 |
- Ціна: 58 ₴/кг